به نقل از رویترز، طبق تصمیم نشست وزیران نفت و انرژی اوپک پلاس که ۱۱ دقیقه طول کشید، تولید نفت خام کشورهای عضو این ائتلاف در ماه ژوئیه و اوت ۶۴۸ هزار بشکه در روز افزایش مییابد.
آقای اوجی وزیر نفت هم برای شرکت در بیست و هفتمین مجمع انرژی باکو و نمایشگاه بینالمللی نفت و گاز کاسپین عازم باکو شده بود از محل سفارت ایران در آذربایجان در این نشست ویدئو کنفرانسی شرکت کرد.
اوپک و متحدان در نوزدهمین نشست در ماه ژوئیه توافق کردند هر ماه تولید را در مجموع ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهند تا به محدودیت عرضه ۵.۸ میلیون بشکه در روز پایان بخشند. این تصمیم از ماه اوت ۲۰۲۱ اجرایی شده است.
اوپک پلاس در واکنش به فروپاشی تقاضا در اوج بحران شیوع ویروس کووید۱۹، تولید را از ماه می سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۹.۷ میلیون بشکه در روز معادل حدود ۱۰ درصد از تقاضای جهانی محدود اما پس از آن زمان با بهبود تقاضا، محدودیت عرضه را به مرور تسهیل کرد.
بنابراین گزارش، اعضای این ائتلاف تصمیم گرفتند سیامین نشست ائتلاف اوپک پلاس ۳۰ ژوئن (۹ تیر ماه) برگزار شود. همچنین«فایننشال تایمز» نوشته عربستان سعودی با تغییر لحن خود، به غربیها گفته آماده است تولید نفت خود را در صورتی که تولید روسیه بهشدت تحت فشار تحریمها قرار گیرد، افزایش دهد .
خبرگزاری رویترز، روز یکشنبه، پنجم ژوئن (۱۵ خرداد) به نقل از منابع آگاه گزارش داد آمریکا قصد دارد به منظور جایگزین کردن بخشی از نفت روسیه برای صادرات نفت ونزوئلا به اروپا مجوز صادر کند.